70 ÅR

70 ÅR

Tönnersjö Trädgård AB 70 år.

1948 flyttade Oscar och Lilly Johansson till Tönnersjö med sönerna Lars och Kjell-Arne.

Här föddes Tönnersjö Handelsträdgård och man började att odla grönsaker och blommor på friland för att sedan sälja dem på torget i Halmstad. Odlingen utvecklades först med bänkgårdar och därefter växthus i början på 1950-talet. Torghandel samt viss hemförsäljning fortsatte under 1950-60-talet. I början av 1970-talet utökades den egna försäljningen med buskar och träd. Under byggboomen, från1970 och framåt, i Halmstad så anlitades Tönnersjö till att rita och anlägga många villaträdgårdar. 

Under tiden byggdes ett flertal växthus och man utökande odlingen och sålde även till lokala grossister och gardencenter.                                                                                           

Efter Oscar o Lilly drevs företaget av Lasse och Kjell-Arne, 1980 delade man på sig och Lasse fortsatte med Handelsträdgården tillsammans med hustrun Nancy. Idag drivs Tönnersjö Trädgård av deras son Thomas Johansson, 3:dje generationen, tillsammans med hustrun Mia. 

Idag producerar Tönnersjö Trädgård AB årstidens blommor. 

Vår- och sommarproduktionen, med blommor för balkonglådor, krukor o mycket mer, utgör den största delen av vår verksamhet, på andra plats kommer julstjärnorna. Under hösten producerar vi höstfägring och julstjärnor.

Merparten av det vi odlar säljs till en av de större kedjorna runt om i Sverige samt till Gardencenter i närområdet, Halmstad, Laholm, Båstad, Falkenberg, Hylte mm. 

Vi har en stor kundkrets som kommer och handlar i vår säsongsöppna, (vår-sommar samt jul) gårdsbutik.

Här säljer vi allt det vi producerar såsom blommor och grönsaksplantor (tomat, gurka, chili, kryddor mm) Trädgårdskrukor, planteringsjord och annat som hör till finns också.

 

2018-01-04 13:20