Skötselråd & tips

Vårblommor

Vårblommorna är inte så kräsna vad gäller toppenjord, men ju större volym desto klarare färger och längre blomning.

Sommarblommor

Sommarblommorna vill ha rikligt med bra jord för att stå ända in på senhösten. Gärna långtidsverkande näring så räcker det sedan att klarvattna, men komplettering av näring behövs efter 1,5 månad eller så, när man ser att färgerna ljusnar helt enkelt. Det går också bra att vattna med gödning men då bör det ske ett par till 3 ggr i veckan beroende på hur ofta du behöver vattna.

Grönsaksplantor

I kruka/pallkrage vill även de ha rikligt med näringsrik jord. Beroende vad du odlar så krävs olika mängd näring. Tomat, gurka, paprika behöver mer än kål, sallad o kryddor.

JULSTJÄRNOR

De är inte så känsliga som det påstås men låt inte stå i drag och övervattna inte och låt dem inte stå i vatten – detta är det mest vanliga felet alla gör – de tappar gärna blad då. Så låt dem torka upp lite och ge hellre lite och oftare. Planterar du om så var rädd om rötterna.

Jord

Jord är inte bara något svart, välj en som innehåller det som växterna vill ha inte bara torv. Skäm bort dem, så får du njuta mer och längre. Jag brukar säg att vi själva inte kan leva på knäckebröd och vatten, samma gäller allt levande.